Western Digital Scorpio Blue прирачник

Western Digital Scorpio Blue
(1)
  • Број на страници: 2
  • Вид на документ: PDF

WD Scorpio

®

Blue

2.5-inch Hard Drives

Massive Capacity
Low Power Consumption
Ultra-cool and Quiet
Ideal for portable digital devices
of all kinds including notebook
computers, external storage,
and digital media players.

Big Capacity for

Portable Computing.

WD Scorpio Blue 5400 RPM 2.5-inch SATA and EIDE hard
drives from Western Digital deliver lightning-fast and ultra-
quiet performance hand-in-hand with low power consumption.
In addition, these hard drives are designed with ruggedness,
reliability, and data-protection features that actively watch over
valuable data. Capacities range from 80 to 500 GB.
Massive capacity — Whether they are in an external drive or a
notebook computer, 500 GB WD Scorpio Blue 2.5-inch drives
offer the most available capacity for space-hungry operating
systems like Windows Vista
®
, with plenty of room left over for
photos, music, and video.
Quiet — In a notebook drive, silence is golden. WD’s exclusive
WhisperDrive
combines state-of-the-art seeking algorithms
to yield one of the quietest 2.5-inch hard drives on the market.
These algorithms also optimize the way a drive seeks for data,
which significantly improves power consumption. So now
silence (and longer battery life) is golden.
Reliable and rugged — WD’s ShockGuard
technology
protects the drive mechanics and platter surfaces from shocks.
WD’s SecurePark
parks the recording heads off the disk
surface during spin up, spin down, and when the drive is off.
This ensures the recording head never touches the disk surface
resulting in improved long-term reliability due to less head wear,
and improved non-operational shock tolerance.
WD Scorpio Blue
Western Digital Scorpio Blue

Треба помош?

Број на прашања: 0

Дали имате прашање во врска со Western Digital Scorpio Blue или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку повеќе поединечности давате за Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе биде за другите Western Digital Scorpio Blue сопственици правилно да одговорат на Вашето прашање.

Погледнете го бесплатно прирачникот за Western Digital Scorpio Blue тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата Тврди дискови и е оценет од 1 луѓе со просек од 7.5. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Western Digital Scorpio Blue или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Western Digital Scorpio Blue спецификации

Општо
Марка Western Digital
Модел Scorpio Blue
Производ Тврд диск
EAN 191120075174, 2000011246860, 2000011377205, 200001820212, 2001828354007, 2001930649008, 2001940293000, 2374439512938, 2374439515724, 320127528493, 3610170001928, 3610170005667, 3610170025320, 4016138672930, 4053162344730, 5052179262807, 5053313257451, 5053460656688, 5060124897967, 5704327847137, 5704327936084, 710037737977, 718037737973, 718037763279, 718037764290, 718037773414, 7180377734142, 7330381449598, 7330381588235, 7612392212478, 7612392215080, 7612392218944, 8032976057100, 8032976062685, 8032976073711, 8032976082966, 900000004445
Јазик Англиски
Вид на документ PDF
Карактеристики
Капацитет на тврдиот диск 1000 GB
Интерфејс Serial ATA
Големина на тврдиот диск 2.5 "
Пребарување на читањето 12 ms
Просечна латентност 5.50 ms
Време за пребарување од запис до запис 2 ms
Големина на меѓумеморијата на складишната податочна единица 8 MB
Други функции
Внатрешна Да
Брзина на пренос на податоци 3 Gbit/s
Емисии на акустичен притисок 24 dB
Барања за моќност 5 VDC
Тежина и димензии
Тежина 117 g
Длабочина 100.2 mm
Висина 12.5 mm
Ширина 69.85 mm
Работни услови
Оперативна температура (T-T) 0 - 60 °C
Температура на складирање (T-T) -40 - 65 °C
Релативна оперативна влажност (H-H) 8 - 95
Релативна влажност за складирање (H-H) 5 - 95
Висина на функционирање -305 - 3050 m
Висина за исклучен уред -305 - 12200 m
Вибрации на функционирање 0.00459 G
Вибрации за исклучен уред 0.05102 G
Напојување
Потрошувачка на енергија (во мирување) 0.25 W
Потрошувачка на енергија (штедење енергија) 0.10 W
Работен напон 5 V
покажи повеќе

Најчесто Поставувани Прашања

Подолу, ќе ги најдете најчесто поставуваните прашања во врска со Western Digital Scorpio Blue.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде