Samsung SCX-4729FD прирачник

Samsung SCX-4729FD
8.3 · 4
PDF прирачник
 · 317 страници
Англиски
прирачникSamsung SCX-4729FD

BASIC

User’s Guide

SCX-472x Series
SCX-470x Series

BASIC

User’s Guide

This guide provides information concerning installation, basic operation and
troubleshooting on windows.

ADVANCED

This guide provides information about installation, advanced configuration, operation and
troubleshooting on various OS environments.
Some features may not be available depending on models or countries.

Прирачник

Погледнете го бесплатно прирачникот за Samsung SCX-4729FD тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата Печатачи и е оценет од 4 луѓе со просек од 8.3. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Samsung SCX-4729FD или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

индекс

Треба помош?

Дали имате прашање за Samsung , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на Samsung Galaxy A7 да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Samsung SCX-4729FD спецификации

Подолу ќе ги најдете спецификациите на производот како и на прирачникот на Samsung SCX-4729FD.

Општо
Марка Samsung
Модел SCX-4729FD
Производ Печатач
EAN 8806071436418
Јазик Англиски
Вид на документ PDF
Други функции
Функции за сè-во-едно Copy,Fax,Print,Scan
Функции за сѐ-во-едно во боја Скенирање
Димензии (ШхДхВ) 406 x 338 x 384 mm
Компатибилни оперативни системи Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 2003 Server / 2008 Server\nMac OS X 10.4 - 10.6\nLinux OS
Мрежни функции Брз етернет
Печатење
Технологија на печатење Ласер
Максимална резолуција 1200 x 1200 DPI
Економично печатење Да
Брзина на печатење (црна, нормален квалитет, A4/Американско писмо) 28 ppm
Време за првата страница (црна, нормално) 8 s
Печатење Единечно печатење
Двострано печатење Да
Карактеристики
Максимално работење со прекини 12000 страници во месец
Број на касети за печатење 1
Дигитален испраќач Не
Копирање
Максимална резолуција за копирање 1200 x 1200 DPI
Брзина на копирање (нормален квалитет, црна, A4) 28 cpm
Максимален број на копии 99 копии
Менување на големината на копирот 25 - 400
Време за првата копија (црна, нормална) 14 s
Копирање Единечно копирање
Скенирање
Резолуција за оптичко скенирање 1200 x 1200 DPI
Максимална резолуција за скенирање 4800 x 4800 DPI
Технологија на скенирање CIS
Скенирање Скенирање во боја
Факс
Брзина на модемот 33.6 Kbit/s
Меморија за факсови 600 страници
Меморија на факс 8 MB
Емитување факсови 209 локации
Режим за поправање грешки (ECM) Да
Препраќање факсови Да
Испраќање факсови Единечен факс
Влезен и излезен капацитет
Вкупен влезен капацитет 250 листови
Влезен капацитет на автоматскиот полнач на документи (ADF) 40 листови
Вкупен излезен капацитет 150 листови
Автоматски полнач на документи (ADF) Да
Ракување со хартија
Максимална големина на печатење 216 x 356 mm
Видови медиуми на фиоката за хартија Bond paper,Card stock,Envelopes,Labels,Plain paper,Pre-Printed,Recycled paper,Transparencies
ISO A-големини на низи (A0...A9) A4,A5,A6
ISO B-големини на низи (B0...B9) B5
Големина на медиуми за печатење кои не се во согласност со ISO Executive (184 x 267mm),Folio (media size),Legal (media size),Letter (media size),Oficio (media size)
JIS B-серија големини (B0...B9) B5
Големини на пликовите 10,C6,DL
Максимална големина на хартијата од ISO A-серијата A4
Дизајн
Екран LCD
Број на редови на екранот 2 линии
Вграден дисплеј Да
Положба на пазарот Дом и канцеларија
Порти и интерфејси
Стандардни интерфејси Ethernet,USB 2.0
Директно печатење -
USB 2.0 порти количина 1
USB порти Да
Вмрежување
Ethernet LAN конекција Да
Wi-Fi Не
Перформанси
Внатрешна меморија 128 MB
Интегриран читач на картички Не
Ниво на звучен притисок (печатење) 52 dB
Ниво на звучен притисок (печатење) 50 dB
Напојување
Потрошувачка на енергија (просечно работење) - W
Тежина и димензии
Тежина 10300 g
покажи повеќе

Најчесто Поставувани Прашања

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за Samsung SCX-4729FD подолу.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати