Samsung CE107 прирачник

Samsung CE107
9.5 · 1
PDF прирачник
 · 36 страници
Англиски
прирачникSamsung CE107
Code No.: DE68-03136F

MICROWAVE OVEN

Owner’s Instructions and Cooking Guide

CE1070 / CE1070B /

CE1070T / CE1070F

“Quick” Look-up Guide .......................................................................... 2
Using the Steam Cleaning..................................................................... 2
Oven ...................................................................................................... 3
Control Panel ........................................................................................ 3
Accessories ........................................................................................... 4
Using this Instruction Booklet ................................................................ 4
Safety Precautions ................................................................................ 5
Installing Your Microwave Oven ............................................................ 6
Setting the Time .................................................................................... 6
Checking that Your Oven is Operating Correctly .................................. 7
How a Microwave Oven Works ............................................................. 7
What to Do if You are in Doubt or You have a Problem........................ 7
Cooking/Reheating ................................................................................ 8
Power Levels and Time Variations ........................................................ 8
Stopping the Cooking ............................................................................ 9
Adjusting the Cooking Time................................................................... 9
Using the Auto Cook Feature .............................................................. 10
Using the Auto Reheat Feature ........................................................... 11
Using the Power Defrost Feature ........................................................ 12
Using the Cafeteria Feature ................................................................ 13
Cafeteria Settings ................................................................................ 13
Multistage Cooking .............................................................................. 14
Fast Preheating the Oven.................................................................... 14
Cooking by Convection........................................................................ 15
Grilling.................................................................................................. 15
Choosing the Accessories ................................................................... 16
Combining Microwaves and the Grill................................................... 16
Combining Microwaves and Convection ............................................. 17
Using Crust Plate (CE1070T / CE1070F only) .................................... 18
Crusty Plate Settings (CE1070T / CE1070F only) .............................. 19
Spit-Roasting (CE1070B / CE1070F only) .......................................... 20
Using The Vertical Multi-Spit (CE1070B / CE1070F only) ................. 20
Spit Roasting and Barbecue Skewer Setting
(CE1070B / CE1070F only) ................................................................. 21
Using the Deodorize Feature............................................................... 22
Safety-locking Your Microwave Oven ................................................. 22
Switching the Beeper Off..................................................................... 22
Cookware Guide.................................................................................. 23
Cooking Guide ..................................................................................... 24
Cleaning Your Microwave Oven .......................................................... 32
Storing and Repairing Your Microwave Oven ..................................... 33
Installation & Wiring Instructions ......................................................... 33
Wiring Instructions ............................................................................... 33
Cooking Instructions On Food Packaging ........................................... 34
Cooking Instructions ............................................................................ 34
Technical Specifications ...................................................................... 34
jlXW^WT{zl|TWZXZ]mluUGGwGXGGtSGhGYWSGYWW^GGXa\[Gwt

Погледнете го бесплатно прирачникот за Samsung CE107 тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата Микробранови печки и е оценет од 1 луѓе со просек од 9.5. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Samsung CE107 или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за Samsung , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на Samsung да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Општо
Samsung
CE107 | CE107F-S
Микробранова печка
8806071652146, 8806071596563, 8806071908748, 8806071607191
Англиски
Упатство за користење (PDF)
Тежина и димензии
Ширина517 mm
Длабочина485 mm
Висина310 mm
Внатрешни димензии (Ш x Д x В)358 x 327.1 x 231.5 mm
Тежина на пакување21500 g
Тежина18500 g
Карактеристики
Внатрешен капацитет28 L
Тип контролирањеНа допир
Моќност на микробрановата900 W
Моќност на скарата- W
Заклучување од децаДа
Интегриран часовникДа
Број на нивоа на јачина6
Деактивирање на подвижната плочаДа
Боја на производотЦрна, сребрена
Функции и програми за готвење
Оддел за грицкиНе
Функција за автоматско готвењеДа
Број на автоматски програми5
СкараДа
Функција за повторно загревањеДа
Други функции
Димензии на пакетот (Ш x Д x В)596 x 374 x 536 mm
Барања за моќност220-240V, 50/60 Hz
Напојување
Поврзано оптоварување1400 W
покажи повеќе
adslot

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за Samsung CE107 подолу.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати