Pure Evoke Mio by Orla Kiely прирачник

Pure Evoke Mio by Orla Kiely
9.1 · 1
PDF прирачник
 · 22 страници
Англиски
прирачникPure Evoke Mio by Orla Kiely

Погледнете го бесплатно прирачникот за Pure Evoke Mio by Orla Kiely тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата радија и е оценет од 1 луѓе со просек од 9.1. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Pure Evoke Mio by Orla Kiely или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за Pure , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на Pure да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Општо
Pure
Evoke Mio by Orla Kiely | VL-61148
радио
Англиски
Упатство за користење (PDF)
Други функции
Аудиосистемстерео
Димензии (ШхДхВ)210 x 125 x 181 mm
I/O порти1 x USB (mini B-type)
Барања за моќност220-240V AC
Аудио
RMS-напон7 W
Радио
Број на меморирани станици30
Тип тјунерДигитални
Поддржани радиофреквенцииDAB
Тип радиоПреносно
FM опсег87.5 - 108 MHz
Систем за радиоподатоци (RDS)Да
Звучници
Број на вградени звучници1
Дисплеј
Тип екранOLED
Порти и интерфејси
Излез на линијатаДа
Поврзување слушалки3,5 мм
Карактеристики
Боја на производотЦрн
Батерија
Трајност на батеријата (максимална)24 h
Технички детали
DABBand III 174–240 MHz
Напојување
Потрошувачка на енергија (типична)2.48 W
Потрошувачка на енергија (во мирување)0.9 W
покажи повеќе

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за Pure Evoke Mio by Orla Kiely подолу.

Која е разликата помеѓу FM и AM?

FM (од англиски: <i>Frequency Modulation</i>)<i> </i>значи Модулација на Фреквенцијата, а AM (од англиски: <i>Amplitude Modulation</i>) значи Модулација на Амплитудата. Најголемата разлика помеѓу FM радио станиците во споредба со AM радио станиците е квалитетот на звукот.

Кога звукот ми е премногу гласен?

Јачина на звук над 80 децибели може да биде штетна за слухот. Кога јачината на звукот надминува 120 децибели, може дури да настане и директно оштетување. Можноста за оштетување на слухот зависи од фреквенцијата и времетраењето на слушањето.

Како најдобро можам да го исчистам радио?

Малку влажна крпа за чистење или чиста, неправлива, мека крпа најдобро ги отстранува отпечатоците од прсти. Прашината на тешко достапни места најдобро се отстранува со компримиран воздух.

Што е блутут (<i>bluetooth</i>)?

Блутут (од англиски: <i>Bluetooth</i>) е технологија за безжична размена на податоци помеѓу електронски уреди со помош на радио бранови. Во повеќето случаи, растојанието помеѓу двата уреди што разменуваат податоци треба да биде помалку од десет метри.

Дали прирачникот за Pure Evoke Mio by Orla Kiely е достапен на Македонец?

За жал, прирачникот за Pure Evoke Mio by Orla Kiely не е достапен на Македонец. Овој прирачник е достапен на Англиски.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати