PowerPlus POWXQ5223 прирачник

PowerPlus POWXQ5223
6.7 · 1
PDF прирачник
 · 9 страници
Англиски
прирачникPowerPlus POWXQ5223

POWXQ5223 EN

Copyright © 2014 VARO NV Page| 1 www.varo.com
1 APPLICATION .................................................................................. 3
2 DESCRIPTION (FIG. A) ................................................................... 3
3 PACKAGE CONTENT LIST ............................................................. 3
4 SYMBOLS ........................................................................................ 3
5 GENERAL POWER TOOL SAFETY WARNINGS .......................... 4
5.1 Working area ........................................................................................................... 4
5.2 Electrical safety ....................................................................................................... 4
5.3 Personal safety ...................................................................................................... 4
5.4 Power tools use and care ....................................................................................... 5
5.5 Service ..................................................................................................................... 5
6 ADDITIONAL SAFETY INSTRUCTIONS ........................................ 5
7 ASSEMBLY ...................................................................................... 5
7.1 Inserting drill bits or chisels ................................................................................... 5
7.2 Removing the bit or drill ......................................................................................... 6
7.3 Inserting a standard chuck ..................................................................................... 6
7.4 Installing the auxiliary handle ................................................................................ 6
7.5 Setting the depth gauge ......................................................................................... 6
7.6 Dust collection device ............................................................................................ 6
8 OPERATING INSTRUCTIONS ........................................................ 6
8.1 Switching ON and OFF ........................................................................................... 6
8.2 Operation mode selection ...................................................................................... 6
8.2.1 Impact drilling mode: (Fig. 1) ..................................................................................... 7
8.2.2 Chiseling mode : (fig. 2) ............................................................................................ 7
8.2.3 Drilling only mode : (Fig. 3) ....................................................................................... 7
8.2.4 Idle running mode: (forbidden!!) (Fig. 4) .................................................................... 7
9 CLEANING AND MAINTENANCE ................................................... 7
9.1 Cleaning................................................................................................................... 7
9.2 Replacing coal brushes .......................................................................................... 7
9.3 Maintenance ............................................................................................................ 7
9.4 Mains cable and plug .............................................................................................. 7
10 TECHNICAL DATA .......................................................................... 7

Погледнете го бесплатно прирачникот за PowerPlus POWXQ5223 тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата машини за бушење и е оценет од 1 луѓе со просек од 6.7. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со PowerPlus POWXQ5223 или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за PowerPlus , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на PowerPlus да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Општо
PowerPlus
POWXQ5223 | POWXQ5223
машина за бушење
5400338043000
Англиски
Упатство за користење (PDF)
Напојување
Влезно напојување1500 W
Должина на кабелот4 m
AC влезен напон230-240 V
AC влезна фреквенција50 Hz
НапојувањеНаизменична струја
Перформанси
Стапка на удар3900 bpm
Номинална брзина800 RPM
Пречник за дупчење бетон (максимален)30 mm
Пречник за дупчење челик (максимален)- mm
Пречник за дупчење дрво (максимален)- mm
Ниво на звучна моќ106 dB
Карактеристики
Тип клинSDS Plus
Боја на производотGreen, Silver
Тежина и димензии
Тежина- g
покажи повеќе

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за PowerPlus POWXQ5223 подолу.

Како да ја отстранам 'рѓата од PowerPlus машина за бушење?

1. Целосно потопете го 'рѓосаниот дел во оцет. 2. Оставете го оцетот да делува на 'рѓата 24 часа. 3. Отстранете ја 'рѓата со жичана четка или алуминиумска фолија.

Што значи „16V“ или „20V“?

Максималното ниво на полнење коешто може да се достигне се изразува со 16V или 20V. V во овој случај значи Волт.

Дали треба да носам заштита за слух кога користам машина за бушење?

Количината на звукот варира многу според марката и моделот на машина за бушење, затоа е мудро да се носи заштита за слух за да бидете потполно безбедни.

Колку тежи PowerPlus POWXQ5223?

PowerPlus POWXQ5223 тежи - g.

Дали прирачникот за PowerPlus POWXQ5223 е достапен на Македонец?

За жал, прирачникот за PowerPlus POWXQ5223 не е достапен на Македонец. Овој прирачник е достапен на Англиски.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати