PowerPlus POW8136 прирачник

PowerPlus POW8136
7.8 · 2
PDF прирачник
 · 12 страници
Англиски
прирачникPowerPlus POW8136

POW8136 EN

Copyright © 2014 VARO P a g e | 1 www.varo.com
1 APPLIANCE ..................................................................................... 3
2 DESCRIPTION ................................................................................. 3
3 PACKAGE CONTENT LIST ............................................................. 3
4 SYMBOLS ........................................................................................ 4
5 CORRECT USE OF YOUR POW8136............................................. 4
6 GENERAL POWER TOOL SAFETY WARNINGS .......................... 4
6.1 Work area ................................................................................................................ 5
6.2 Electrical safety ....................................................................................................... 5
6.3 Personal safety ....................................................................................................... 5
6.4 Power tool use and care ......................................................................................... 5
6.5 Service ..................................................................................................................... 6
7 ADDITIONAL SAFETY INSTRUCTIONS FOR LASERS ................ 6
8 ADDITIONAL SAFETY INSTRUCTIONS FOR BATTERIES .......... 6
9 ASSEMBLY ...................................................................................... 6
9.1 Before putting the machine into operation ............................................................ 6
9.2 Setting up the saw unit (Fig. 1/2) ............................................................................ 7
10 OPERATION ..................................................................................... 7
10.1 Making 90° crosscuts with turntable at 0° (Fig. 1/3) .............................................. 7
10.2 Precision adjustment of the stop for crosscut 90° (Fig. 4/5) ................................ 7
10.3 Making 90° crosscuts with turntable at 0° - 45° (Fig. 6) ........................................ 7
10.4 Mitre cuts 0°-45° and rotary table 0° (Fig. 4/7) ....................................................... 8
10.5 Precision adjustment of the stop for 45° mitre cuts (Fig. 2/4/8) ........................... 8
10.6 Mitre cuts 0-45 and rotary table 0°-45° (Fig. 4/9) ................................................... 8
10.7 Locking lever (13).................................................................................................... 8
11 CHIP EXTRACTION (FIG. 1) ........................................................... 8
12 REPLACING THE SAW BLADE (FIG. 11) ...................................... 8
13 LASER FUNCTION (FIG. 12) ........................................................... 9
14 CLEANING AND MAINTENANCE ................................................... 9
14.1 Maintenance ............................................................................................................ 9
15 SERVICE DEPARTMENT ................................................................ 9

Погледнете го бесплатно прирачникот за PowerPlus POW8136 тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата пили и е оценет од 2 луѓе со просек од 7.8. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со PowerPlus POW8136 или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за PowerPlus , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на PowerPlus да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Општо
PowerPlus
POW8136 | POW8136
пила
5400338038808
Англиски
Упатство за користење (PDF)
Перформанси
Брзина при неактивност (максимална)5000 RPM
Ниво на звучна моќ105 dB
Содржина на пакување
Дијаметар на сечило255 mm
Напојување
Влезно напојување1600 W
НапојувањеНаизменична струја
покажи повеќе

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за PowerPlus POW8136 подолу.

Кој е најдобриот начин за чистење на сечилото на мојата пила?

1. Отстранете ги струготините од сечилото на пилата со четка. 2. Испрскајте го сечилото на пилата со средство за чистење рерна и оставете го да делува 30 минути. 3. Отстранете го средството за чистење на рерна и нечистотиите со сува крпа. 4. Намачкајте го сечилото на пилата со вазелин.

Сечилото на мојата пила е тапо. Што сега?

Ако има смола или други остатоци на сечилото може да изгледа дека ножот е тап. Ако сечилото на пилата е темелно исчистено и сѐ уште е тапо, се препорачува да се изостри сечилото на пилата.

Како да ја отстранам 'рѓата од PowerPlus пила?

1. Целосно потопете го 'рѓосаниот дел во оцет. 2. Оставете го оцетот да делува на 'рѓата 24 часа. 3. Отстранете ја 'рѓата со жичана четка или алуминиумска фолија.

Што значи „16V“ или „20V“?

Максималното ниво на полнење коешто може да се достигне се изразува со 16V или 20V. V во овој случај значи Волт.

Дали треба да носам заштита за слух кога користам пила?

Количината на звукот варира многу според марката и моделот на пила, затоа е мудро да се носи заштита за слух за да бидете потполно безбедни.

Дали прирачникот за PowerPlus POW8136 е достапен на Македонец?

За жал, прирачникот за PowerPlus POW8136 не е достапен на Македонец. Овој прирачник е достапен на Англиски.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати