Panasonic SC-BTT560 прирачник

Panasonic SC-BTT560
8.8 · 2
PDF прирачник
 · 56 страници
Англиски
прирачникPanasonic SC-BTT560
VQT4Q16-1
EB
EP
until 2013/02/18

Operating Instructions

Blu-ray Disc

TM

Home Theater Sound System

Model No. SC-BTT560

SC-BTT500

SC-BTT460

SC-BTT400

Unless otherwise indicated, illustrations in these operating instructions are of SC-BTT560.
Thank you for purchasing this product.
Please read these instructions carefully before using this product, and save this manual for future use.
Model number suffix “EB” denotes UK model.

Firmware updates

Panasonic is constantly improving the unit’s firmware to ensure that our
customers are enjoying the latest technology.
Panasonic recommends updating your firmware as soon as you are
notified.
For details, refer to “Firmware updates” (> 21) or
http://panasonic.jp/support/global/cs/ (This site is in English only.)
SC-BTT560&500&460&400EBEP-VQT4Q16_mst.book 1 ページ 2013年2月14日 木曜日 午後5時32分
VQT4Q16-1
EB
EP
until 2013/02/18

Operating Instructions

Blu-ray Disc

TM

Home Theater Sound System

Model No. SC-BTT560

SC-BTT500

SC-BTT460

SC-BTT400

Unless otherwise indicated, illustrations in these operating instructions are of SC-BTT560.
Thank you for purchasing this product.
Please read these instructions carefully before using this product, and save this manual for future use.
Model number suffix “EB” denotes UK model.

Firmware updates

Panasonic is constantly improving the unit’s firmware to ensure that our
customers are enjoying the latest technology.
Panasonic recommends updating your firmware as soon as you are
notified.
For details, refer to “Firmware updates” (> 21) or
http://panasonic.jp/support/global/cs/ (This site is in English only.)
SC-BTT560&500&460&400EBEP-VQT4Q16_mst.book 1 ページ 2013年2月14日 木曜日 午後5時32分
VQT4Q16-1
EP
until 2013/02/18

Operating Instructions

Blu-ray Disc

TM

Home Theater Sound System

Model No. SC-BTT560

SC-BTT500

SC-BTT460

SC-BTT400

Unless otherwise indicated, illustrations in these operating instructions are of SC-BTT560.
Thank you for purchasing this product.
Please read these instructions carefully before using this product, and save this manual for future use.
Model number suffix “EB” denotes UK model.

Firmware updates

Panasonic is constantly improving the unit’s firmware to ensure that our
customers are enjoying the latest technology.
Panasonic recommends updating your firmware as soon as you are
notified.
For details, refer to “Firmware updates” (> 21) or
http://panasonic.jp/support/global/cs/ (This site is in English only.)
SC-BTT560&500&460&400EBEP-VQT4Q16_mst.book 1 ページ 2013年2月14日 木曜日 午後5時32分
VQT4Q16-1
EB
EP
until 2013/02/18

Operating Instructions

Blu-ray Disc

TM

Home Theater Sound System

Model No. SC-BTT560

SC-BTT500

SC-BTT460

SC-BTT400

Unless otherwise indicated, illustrations in these operating instructions are of SC-BTT560.
Thank you for purchasing this product.
Please read these instructions carefully before using this product, and save this manual for future use.
Model number suffix “EB” denotes UK model.

Firmware updates

Panasonic is constantly improving the unit’s firmware to ensure that our
customers are enjoying the latest technology.
Panasonic recommends updating your firmware as soon as you are
notified.
For details, refer to “Firmware updates” (> 21) or
http://panasonic.jp/support/global/cs/ (This site is in English only.)
SC-BTT560&500&460&400EBEP-VQT4Q16_mst.book 1 ページ 2013年2月14日 木曜日 午後5時32分
VQT4Q16-1
EB EP
until 2013/02/18

Operating Instructions

Blu-ray Disc

TM

Home Theater Sound System

Model No. SC-BTT560

SC-BTT500

SC-BTT460

SC-BTT400

Unless otherwise indicated, illustrations in these operating instructions are of SC-BTT560.
Thank you for purchasing this product.
Please read these instructions carefully before using this product, and save this manual for future use.
Model number suffix “EB” denotes UK model.

Firmware updates

Panasonic is constantly improving the unit’s firmware to ensure that our
customers are enjoying the latest technology.
Panasonic recommends updating your firmware as soon as you are
notified.
For details, refer to “Firmware updates” (> 21) or
http://panasonic.jp/support/global/cs/ (This site is in English only.)
SC-BTT560&500&460&400EBEP-VQT4Q16_mst.book 1 ページ 2013年2月14日 木曜日 午後5時32分

Upute za uporabu

Kućno kino s Blu-ray Disc™ čitačem

Model br. SC-BTT560

SC-BTT500

SC-BTT460

SC-BTT400

Zahvaljujemo vam na kupnji ovog proizvoda.Pažljivo pročitajte ove upute prije korištenja uređaja i spremite priručnik za buduću uporabu.Model s oznakom "EB" odnosi se na model za Ujedinjeno Kraljevstvo.
VQT4Q16-1

Ažuriranje upravljačkog programa

Tvrtka Panasonic neprestano unapređuje upravljački program ovog uređaja da bi osigurala svojim korisnicima uživanje u najnovijoj tehnologiji. Tvrtka Panasonic preporučuje ažuriranje upravljačkog programa čim primite obavijest o tome.Detalje potražite u poglavlju “Ažuriranje upravljačkog programa” (→ 21) ili na http://panasonic.jp/support/globa/cs/ (Ovo je web-mjesto dostupno samo na engleskom jeziku.)
Ako nije drukčije naznačeno, objašnjenja u ovim uputama za uporabu odnose se na model SC-BTT560.

Погледнете го бесплатно прирачникот за Panasonic SC-BTT560 тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата комплети за домашно кино и е оценет од 2 луѓе со просек од 8.8. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Panasonic SC-BTT560 или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за Panasonic , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на Panasonic да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Општо
Panasonic
SC-BTT560 | SC-BTT560EG-S
комплет за домашно кино
5025232726639
Англиски
Упатство за употреба (PDF)
Оптичка податочна единица
Тип плеер за оптички дисковиBlu-Ray плеер
Поддржани типови дисковиBD, BD-R, BD-R DL, BD-RE, BD-RE DL, BD-ROM, CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW
Број на оптички дискови1 дискови
Тип вчитување дисковиФиока
Формати на дисковите за репродуцирањеBlu-Ray video, CD audio
Други функции
Вграден тврд дискНе
Компатибилност за приклучна подлога за AppleiPhone, iPod
Поддржани формати на сликаJPG, MPO
Декодирање повеќе каналиДа
CD-RW репродукцијаДа
DVD-снимачНе
MP3 репродуцирањеДа
Поддршка за x.v.ColorДа
Поддршка за длабинска бојаДа
Интегриран ТВ тјунерНе
Складирање
Интегриран читач на картичкиДа
Компатибилни мемориски картичкиSD, SDHC, SDXC
Видео
3D компатибилностДа
Поддржани видеоформатиAVCHD, H.264, MKV, MPEG2, MPEG4
Целосно HDДа
Систем на формати на аналоген сигналNTSC, PAL
Конвертор за 2Д-3ДДа
Подобрување на резолуција на видеоДа
Аудио
RMS-напон1000 W
Канали за аудиоизлез5.1 канали
АудиодекодерDolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic II, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
Целосна хармониска дисторзија (THD)10
Поддржани аудио форматиAAC, FLAC, MP3, WAV, WMA
СтабилизаторДа
Канал за повратно аудио (ARC)Да
Радио
FM-радиоДа
Поддржани радиофреквенцииFM
Систем за радиоподатоци (RDS)Да
Број на меморирани станици30
Предни звучници
Тип на предниот звучник2-насочно
RMS-моќност на предните звучници370 W
Импеданца на предниот звучник3 Ω
Централен звучник
Тип централен звучник2-насочно
RMS-моќност на централен звучник180 W
Импеданса на централен звучник3 Ω
Сателитски звучници
Тип сателитски звучник2-насочно
RMS напојување на сателитски звучници250 W
Број на сателитски звучници2
Импеданца на сателитски звучник3 Ω
Безжични сателитски звучнициДа
Субвуфер
RMS-моќност на сабвуферот200 W
Безжичен подвуфер-
Дијаметар на двигателот за подвуферот (империјален систем)6.299 "
Импеданса на сабвуфер3 Ω
Технички детали
Боја на производотСребрена
КараокеНе
Директна репродукција од USBДа
Док за iPod/iPhoneДа
Сертифицирано за Алијанса на мрежи за дигитален живот (DLNA)Да
Сертификати
Контрола на електрониката на потрошувачите (CEC)VIERA Link
Вмрежување
Wi-FiДа
Ethernet LAN конекцијаДа
Содржина на пакување
Рачна далечинска контролаДа
РачноДа
Порти и интерфејси
Влез за ХДМИ2
Број на HDMI излези1
SCART порти количина0
USB порти количина2
Дел за видеоизлез (YPbPr/YCbCr)0
Број на излези за S-Video0
Коаксијален влез за дигитално аудио0
Оптички влез за дигитално аудио1
Оптички излез за дигитално аудио0
Порти за Етернет LAN (RJ-45)1
Коаксијален излез за дигитално аудио0
Помошен влезДа
USB верзија2.0
Тежина и димензии
Димензии на главната единица (Ш x Д x В)460 x 279.3 x 40 mm
Тежина на главната единица3000 g
Димензии на предниот звучник (Ш x Д x В)270 x 270 x 1185 mm
Тежина на предниот звучник2450 g
Димензии на централниот звучник (Ш x Д x В)280 x 78 x 86 mm
Тежина на централниот звучник670 g
Димензии на сателитскиот звучник (Ш x Д x В)80 x 75 x 143 mm
Тежина на сателитскиот звучник480 g
Димензии на сабвуферот (Ш x Д x В)180 x 300 x 406 mm
Тежина на сабвуферот4300 g
Напојување
Потрошувачка на енергија (типична)89 W
Потрошувачка на енергија (во мирување)0.1 W
AC влезна фреквенција50 Hz
AC влезен напон220-240 V
покажи повеќе

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за Panasonic SC-BTT560 подолу.

Што е HDMI (МПВД)?

HDMI (<i>High-Definition Multimedia Interface</i>) е англиска кратенка за Мултимедијална Површина со Висока Дефиниција (МПВД). За пренос на аудио и видео сигнали помеѓу уредите се користи HDMI (МПВД) кабел.

Како најдобро можам да го исчистам комплет за домашно кино?

Малку влажна крпа за чистење или чиста, неправлива, мека крпа најдобро ги отстранува отпечатоците од прсти. Прашината на тешко достапни места најдобро се отстранува со компримиран воздух.

Што е Dolby Atmos (Долби Атмос)?

Dolby Atmos (’Долби Атмос’, од англиски) е технологија која гарантира дека звукот се одзвива од таванот до местото каде што слушате. Ова овозможува да се создаде ефект од 5.1 со само 1 звучник.

Дали прирачникот за Panasonic SC-BTT560 е достапен на Македонец?

За жал, прирачникот за Panasonic SC-BTT560 не е достапен на Македонец. Овој прирачник е достапен на Англиски.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати