Intel BOXDH57JG прирачник

Intel BOXDH57JG
(1)
  • Број на страници: 78
  • Вид на документ: PDF

Intel® Desktop Board DH57JG

Product Guide

Order Number: E78889-002
Intel BOXDH57JG

Треба помош?

Број на прашања: 0

Дали имате прашање во врска со Intel BOXDH57JG или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку повеќе поединечности давате за Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе биде за другите Intel BOXDH57JG сопственици правилно да одговорат на Вашето прашање.

индекс

Погледнете го бесплатно прирачникот за Intel BOXDH57JG тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата Матични плочи и е оценет од 1 луѓе со просек од 6.4. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Intel BOXDH57JG или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Intel BOXDH57JG спецификации

Општо
Марка Intel
Модел BOXDH57JG
Производ Матична плоча
EAN 5052461659070, 675901016766, 735858210232
Јазик Англиски
Вид на документ PDF
Меморија
Максимална внатрешна меморија 8 GB
Број на отвори за меморија 2
ECC Не
Мемориски канали Dual-channel
Поддржани типови меморија DDR3-SDRAM
Процесор
Процесор производителот Intel
Приклучок за процесорот LGA 1156 (Socket H)
ECC поддржано од процесорот Не
Семејство на производот Матична плоча
Серија на производ Legacy Intel desktop board
Кодно име на производ Jet Geyser
Максимална внатрешна меморија поддржана од процесорот 8 GB
Внатрешни I/O (ВЛЕЗ/ИЗЛЕЗ)
Број на SATA приклучоци 4
Приклучоци за USB 2.0 12
Приклучок за S/PDIF излез Да
Вкупен број на SATA-приклучоци 4
Број на паралелни ATA приклучоци 0
Порти на заден панел I/O (ВЛЕЗ/ИЗЛЕЗ)
PS/2 порти количина 0
USB 2.0 порти количина 4
Firewire (IEEE 1394) порти 0
Порти за Етернет LAN (RJ-45) 1
VGA (D-Sub) порти количина 0
eSATA порти количина 1
DVI-D порти количина 0
HDMI порти количина 1
Број на сериски порти 0
Број на паралелни порти 0
DVI-I порти количина 1
Карактеристики
Формат на матична плоча mini ITX
Аудиочип Realtek ALC889
Канали за аудиоизлез 7.1+2 канали
Тип напојување ATX
Сегмент на пазарот Десктоп
ID на чиповите од матичната плоча 42700
Чипови на матичната плоча Intel® H57 Express
Код на хармонизиран систем (ХС) 8473301180
Семејство на чиповите од матичната плоча Intel
Отвори за проширување
Отвори за PCI Express x16 1
Отвори за PCI Express x16 (ген. 2.x) 1
Отвори за PCI Express x1 (ген. 2.x) 0
Отвори за PCI Express x4 (ген. 2.x) 0
Вмрежување
Мрежни функции 10/100/1000 Mbit
Контрола на LAN Intel® 82578DC
Други функции
Матична плоча ARK ID 42485
Максимална внатрешна меморија 8192 MB
CPU конфигурирање (максимум) 1
Излез за графика HDMI, DVI-I
Број на DIMM излези 2
Модел на дискретен графички адаптер PCIe x16
Отвори за PCI Express x8 (ген. 2.x) 0
Export Control Classification Number (ECCN) 5A992C
Автоматски систем за следење на класификацијата на стока (CCATS) G400445
Технички детали
Сертификати за одржливост ENERGY STAR
Статус Discontinued
Тип на производ Матична плоча
Формат Mini-ITX
Поддржана RAID конфигурација 0,1,5,10 & Matrix
Последна измена 63903513
Датум на активирање Q1'10
Максимална меморија 8 GB
PCI поддршка 0
Процесор посебни карактеристики
Intel Anti-Theft Technology Не
Intel Dual Display Capable Technology Да
Доверлив модул на платформа (TPM) Не
Intel Trusted Execution Technology Не
Intel® Remote Wake Technology (Intel® RWT) Да
Intel Remote PC Assist Technology (RPAT) Не
Intel Quiet System Technology (QST) Да
Intel Matrix Storage Technology Да
Intel Client Initiated Remote Access (CIRA) technology Не
Intel Active Management Technology Не
Intel HD Audio Technology Да
Intel технологија за виртуелизирање за директен I/O (VT-d) Не
Подобност за платформата на Intel® vPro™ Не
Графика
Вграден графички адаптер Да
Број на поддржани екрани 2
покажи повеќе

Најчесто Поставувани Прашања

Подолу, ќе ги најдете најчесто поставуваните прашања во врска со Intel BOXDH57JG.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде