HP Officejet 150 прирачник

HP Officejet 150
7.6 · 1
PDF прирачник
 · 138 страници
Англиски
прирачникHP Officejet 150

OFFICEJET 150

L511

User Guide

Погледнете го бесплатно прирачникот за HP Officejet 150 тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата печатачи и е оценет од 1 луѓе со просек од 7.6. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со HP Officejet 150 или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за HP , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на HP да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Општо
HP
Officejet 150
печатач
885631849057
Англиски
Упатство за користење (PDF)

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за HP Officejet 150 подолу.

Кој е најдобриот начин за отстранување заглавена хартија од печатачот?

Најдобро е нежно да ја извлечете хартијата од печатачот. Исклучете го печатачот и осигурајте се дека главата за печатење не виси над хартијата и дека нема останато хартија во печатачот.

Зошто мојот печатач не прифаќа оригинални касети за мастило?

Печатачот може да не ги препознава неоригиналните касети. Во тој случај ќе добиете порака дека касетата е празна. Прирачникот за купената касета за мастило обично го содржи решението, ако тоа не функционира, препорачливо е да се обратите до продавачот.

Зошто моите отпечатоци се со слаб квалитет?

Може да има различни причини за слаб квалитет на печатење. Проверете дали касетите за мастило или тонерите се полни. Ако е така, inkjet (инк-џет) печатачите често бараат чистење на печатачот, касетите се исушиле или иглата за печатење е скршена. Кај ласерските печатачи, се препорачува калибрирање на ласерскиот печатач.

Која е разликата помеѓу ласерски печатач и инк-џет (inkjet) печатач?

Ласерски печатач печати со тонер, а инк-џет (inkjet) печатач печати со мастило.

Зошто мојот инк-џет (inkjet) печатач има црни ленти?

Во повеќето случаи, касетата за инк-џет (inkjet) печатачот е скршена и треба да се замени.

Што значи DPI (ТПИ)?

Англиската кратенка DPI (<i>Dots Per Inch</i>) значи Точки По Инч (ТПИ) и е бројот на капки мастило (по инч) што завршуваат на хартија при печатење.

Дали прирачникот за HP Officejet 150 е достапен на Македонец?

За жал, прирачникот за HP Officejet 150 не е достапен на Македонец. Овој прирачник е достапен на Англиски.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати