HP LaserJet Pro 400 Color M451DN прирачник

HP LaserJet Pro 400 Color M451DN
7.7 · 7
PDF прирачник
 · 270 страници
Англиски
прирачникHP LaserJet Pro 400 Color M451DN
LASERJET PRO 300 COLOR
LASERJET PRO 400 COLOR
Service Manual
M351
M451

Погледнете го бесплатно прирачникот за HP LaserJet Pro 400 Color M451DN тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата печатачи и е оценет од 7 луѓе со просек од 7.7. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со HP LaserJet Pro 400 Color M451DN или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за HP , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на HP да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

HP LaserJet Pro 400 Color M451DN е принтер за печатење на црно-бели и бои слики во големи бројки. Оваа машина има алатки за повеќенаменска употреба, како што се функцијата за дуплекс печатење и заштедување на тонер. Оваа машина има бојно дисплеј со едноставен интерфејс, што ја прави многу лесна за користење. Максималната резолуција на печатење е 600 x 600 дотпечатоци на инч, што дава деталност на сликите и текстот. HP LaserJet Pro 400 Color M451DN има максимален капацитет на касетите за тонери од 1400 страници за бојни тонери и 2200 страници за црн тонер. Овој принтер има вграден Ethernet порта, така што може да се поврзе со мрежа, и да овозможи играње на масовна печатење. Тоа има директен печатен алат за заштита на документи и користи енергетска ефикасност со светлосен екран. Често користен како привлечен принтер, оваа машина е многу позната со корисниците ширум светот.

Општо
HP
LaserJet Pro 400 Color M451DN
печатач
886111731558
Англиски
Упатство за користење (PDF)

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за HP LaserJet Pro 400 Color M451DN подолу.

Кој е најдобриот начин за отстранување заглавена хартија од печатачот?

Најдобро е нежно да ја извлечете хартијата од печатачот. Исклучете го печатачот и осигурајте се дека главата за печатење не виси над хартијата и дека нема останато хартија во печатачот.

Зошто мојот печатач не прифаќа оригинални касети за мастило?

Печатачот може да не ги препознава неоригиналните касети. Во тој случај ќе добиете порака дека касетата е празна. Прирачникот за купената касета за мастило обично го содржи решението, ако тоа не функционира, препорачливо е да се обратите до продавачот.

Зошто моите отпечатоци се со слаб квалитет?

Може да има различни причини за слаб квалитет на печатење. Проверете дали касетите за мастило или тонерите се полни. Ако е така, inkjet (инк-џет) печатачите често бараат чистење на печатачот, касетите се исушиле или иглата за печатење е скршена. Кај ласерските печатачи, се препорачува калибрирање на ласерскиот печатач.

Која е разликата помеѓу ласерски печатач и инк-џет (inkjet) печатач?

Ласерски печатач печати со тонер, а инк-џет (inkjet) печатач печати со мастило.

Зошто мојот инк-џет (inkjet) печатач има црни ленти?

Во повеќето случаи, касетата за инк-џет (inkjet) печатачот е скршена и треба да се замени.

Што значи DPI (ТПИ)?

Англиската кратенка DPI (<i>Dots Per Inch</i>) значи Точки По Инч (ТПИ) и е бројот на капки мастило (по инч) што завршуваат на хартија при печатење.

Дали прирачникот за HP LaserJet Pro 400 Color M451DN е достапен на Македонец?

За жал, прирачникот за HP LaserJet Pro 400 Color M451DN не е достапен на Македонец. Овој прирачник е достапен на Англиски.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати