Francis Francis Illy Mie Y1 прирачник

Francis Francis Illy Mie Y1
7.8 · 1
PDF прирачник
 · 12 страници
Англиски
прирачникFrancis Francis Illy Mie Y1
14

GENERAL OPERATING

RULES

Carefully read the instruction manual
and warranty limitations.
The machine must be connected
to a grounded power outlet.
The machine must be kept clean
by frequently washing the cup stand,
the drip tray, the capsule holder,
the tank and the glass cup holding surface.
Maintenance may only be performed while
the machine is off.
IMPORTANT: never immerse the machine
or its removable components in water
or put it in the dishwasher.
The water contained in the tank must
be replaced regularly.
Do not use the machine if the tank is empty.
We recommend descaling the machine
at least every 2 months using a descaling
agent made especially for espresso machines.
See instructions in the Descaling chapter.
The machine is fi tted with a valve
that maintains constant pressure,
for this reason some water may drip
from the brew group.

TECHNICAL DATA

INDEX

GENERAL OPERATING RULES ..................................................14
TECHNICAL DATA....................................................................14
MACHINE PARTS .....................................................................15
IMPORTANT SAFEGUARDS ....................................................16
USING THE ESPRESSO MACHINE ..........................................................16
INSTALLATION OF THE ESPRESSO MACHINE ........................................16
CLEANING THE ESPRESSO MACHINE ....................................................16
IN CASE OF MALFUNCTIONING .............................................................17
IMPROPER USE OF THE APPLIANCE......................................................17
INSTALLATION AND START-UP OF ESPRESSO MACHINE ...........17
TURNING ON/OFF ....................................................................18
POWER SAVE ......................................................................................18
CUP STAND ADJUSTMENT ......................................................19
MAKING COFFEE .....................................................................19
ADJUSTING THE QUANTITY OF COFFEE IN THE CUP .................. 20
CLEANING AND MAINTENANCE ................................................21
RECOMMENDATIONS ..............................................................21
DESCALING ............................................................................22
WARRANTY LIMITATIONS ........................................................23
INDICATION - MACHINE STATUS ..............................................24
TROUBLESHOOTING ................................................................ 25
Voltage: 230 V, 50 Hz (EU); 120 V, 60 Hz (USA)
Power: 1250 W (EU-USA) - With “Power Save” function
Electric cord length: 1.5 m / 59 inch.
Size (W x D x H): 240 x 240 x 275 (mm) / 9.4 x 9.4 x 10.8 (inch).
The manufacturer reserves the right to make changes or im-
provements without notice.
Casing: Aluminum
Heat exchange material: Stainless steel
Water tank: 0.7 liters / 24 oz.
Used capsule container capacity: 7 capsules
Pump: 19 bar
Weight without packaging: 7.5 Kg / 265 oz.

Погледнете го бесплатно прирачникот за Francis Francis Illy Mie Y1 тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата кафемати и е оценет од 1 луѓе со просек од 7.8. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Francis Francis Illy Mie Y1 или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за Francis Francis , а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на Francis Francis да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Општо
Francis Francis
Illy Mie Y1
кафемат
8027785020193
Англиски
Упатство за користење (PDF)

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за Francis Francis Illy Mie Y1 подолу.

Колку често треба да го исчистам мојот кафемат од бигор?

Колку често треба да се чисти една машина за кафе зависи од тоа колку често се користи како и од тврдоста на водата. Доколку се користи тврда вода, препорачливо е да се отстранува бигорот еднаш месечно, доколку се користи мека вода, квартално чистење е доволно.

Кој е најдобриот начин за отстранување на бигор од мојот кафемат?

За отстранување на бигор од кафемат, се препорачува да се користи течно средство за отстранување на бигор кое е означено како погодно за машини за кафе.

Што е еспресо?

Еспресо е мала количина концентрирано кафе.

Колку долго можам да го чувам кафето во зрно?

Рокот на употреба може да се најде на опаковката од кафето во зрно. Тој датум на употреба важи сѐ додека опаковката е затворена.

Кој е најдобриот начин за чување на кафе?

Препорачливо е да го чувате кафето во херметички затворен и чист сад.

Што ни кажува мелењето за вкусот на кафето?

Како се мелат зрната кафе, многу влијае на вкусот на кафето. Ако зрната кафе се многу ситно сомелени, ќе имате посилен вкус, а ако мелењето е погрубо, ќе имате поблаг вкус.

Дали прирачникот за Francis Francis Illy Mie Y1 е достапен на Македонец?

За жал, прирачникот за Francis Francis Illy Mie Y1 не е достапен на Македонец. Овој прирачник е достапен на Англиски.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати