Alesis QX49 прирачник

Alesis QX49
6.4 · 2
PDF прирачник
 · 1 страница
Англиски
прирачникAlesis QX49
PRODUCT
OVERVIEW
www.alesis.com
All information is preliminary and subject to change.
P: [401] 658.5760 // F: [401] 658.3640
QX49
QX49
USB/MIDI EXTENDED KEYBOARD CONTROLLER
49-key keyboard controller for use with virtually all Mac >
and PC music software and MIDI devices
Velocity-sensitive keys with modulation and pitch-bend wheels >
Eight faders perfect for adjusting volume or synth parameters >
Four drum pads for triggering samples, loops and sequencing drums >
Eight knobs ideal for adjusting pan position or any other parameter >
Six assignable buttons for triggering software controls >
USB-MIDI and traditional MIDI for use with Mac and PC, as well as MIDI hardware >
Includes Ableton Live Lite Alesis Edition software included >
for instant recording, sequencing, and performing
Bus-powered via USB, so you won’t need a power cable >
TOTAL PRODUCTION CONTROL
Take commanding, tactile control of your favorite music software
with the QX49. Punch out drumbeats on great-feeling pads, control
effects using smooth, tight knobs, and drive your sequencer using
dedicated transport control. The QX49’s immense parameter control
and velocity-sensitive keyboard will get your hands off of the mouse
and into the action for a more visceral music-making experience.
Light and portable, the QX49 is perfect for performing with both software
and hardware instruments in the studio or on stage. The QX49’s extensive
layout of eight sliders, eight rotary knobs, four backlit drum pads, and
dedicated transport controls will ensure the appropriate feel and response
of virtually all your software’s parameters. Both USB-MIDI and traditional
MIDI jacks are included for easy connection to Mac, PC and MIDI
hardware, and the QX49 comes with a copy of Ableton Live Lite Alesis
Edition software for performing, recording, and sequencing music right out
of the box. Take full control of the music making process with the QX49.
49-key USB/MIDI keyboard controller for use with Mac
and PC software and MIDI hardware devices
Eight faders, four drum pads, eight knobs, six buttons
– all assignable for total control exibility
USB-MIDI and traditional MIDI for use with Mac
and PC, as well as MIDI hardware
Includes Ableton Live Lite Alesis Edition for recording,
sequencing, and performing your music
Bus-powered via USB so you won’t need a power cable

FEATURES

Прирачник

Погледнете го бесплатно прирачникот за Alesis QX49 тука. Овој прирачник спаѓа во категоријата Миди-тастатури и е оценет од 2 луѓе со просек од 6.4. Овој прирачник е достапен на следниве јазици: Англиски Дали имате прашање во врска со Alesis QX49 или дали Ви треба помош? Поставете го Вашето прашање овде

Треба помош?

Дали имате прашање за Alesis QX49, а одговорот го нема во упатството? Поставете го Вашето прашање овде. Јасно и сеопфатно опишете го Вашиот проблем и Вашето прашање. Колку подобро се опишани Вашиот проблем и прашање, толку полесно ќе им биде на другите сопственици на Alesis QX49 да ви дадат соодветен одговор.

Број на прашања: 0

Alesis QX49 спецификации

Подолу ќе ги најдете спецификациите на производот како и на прирачникот на Alesis QX49.

Општо
Марка Alesis
Модел QX49 | QX49
Производ Миди-тастатура
EAN 694318011454, 0694318011454, 0888365508801
Јазик Англиски
Вид на документ Упатство за користење (PDF)
Тастатура
Број на клавиши на MIDI-клавијатурата 49 клучеви
Технички детали
Боја на производот Црн
Порти и интерфејси
Интерфејс USB
Влезен приклучок за еднонасочна струја Да
MIDI-излез Да
Други функции
USB порти количина 1
Тежина и димензии
Ширина 813 mm
Длабочина 229 mm
Висина 76 mm
Тежина 2676 g
Напојување
Тип напојување Еднонасочна струја
Потрошувачка на енергија (типична) 4.5 W
Влезен напон 9 V
покажи повеќе

Најчесто Поставувани Прашања

Не можете да го најдете одговорот на Вашето прашање во прирачникот? Одговорот на Вашето прашање може да го најдете во НПП за Alesis QX49 подолу.

Вашето прашање не е наведено? Поставете го Вашето прашање овде

Нема резултати